Blog

Vitajte na Davinci blogu

Sme slovensko-holandský softvér house. V našom blogu pravidelne zdieľame to čo nás baví, čím ako firma žijeme, naše know-how, zápisky z konferencií či rôzne HR témy. Prajeme príjemné čítanie.

Čítaj viac

Jakub Remenec, Java Developer

26. jún 2017

Angular and Spring security integration (PART 1)

In my previous blog, I focused on showing the benefits and basics of Angular 2 in combination with a PrimeNG UI component library. However, majority of applications are not formed only by the front-end part (Angular 2 in this case), but also have their complex business logic, data storage and more. In my case, I decided to show the back-end using Spring framework; specifically, SpringBoot as a convention over the configuration support.
Čítaj viac

Jakub Remenec, Java Developer

6. sep 2017

PrimeNG lazy features with Spring (Part 2)

In the previous blog, I showed you how to connect Angular application with Spring back end, also with Spring Security and JWT. In this blog, I would like to show how to use Angular’s PrimeNG UI component library with Spring back end. Concretely, I will focus on the datatable lazy load filtering and pagination features.
Čítaj viac

Jozef Čajkovič, Cloud Architect

12. jún 2017

Tutorial: AWS KMS S3 replication

Have you ever wondered how to replicate a S3 object encrypted with KMS from one S3 bucket to a different one in a different account and region without losing encryption at REST? Since this feature is not yet supported by Amazon AWS, I proposed a solution how to accomplish this task.
Čítaj viac

Daniel Grigar, Online Marketing Specialist

11. nov 2014

Davinci success story

"Moja základná myšlienka pri zakladaní firmy bola, aby som dal príležitosť ľuďom, ktorí sú lepší ako ja a zároveň im dal slobodu, aby mohli robiť to, čo chcú".
Čítaj viac

16. jún 2015

Onlia – Inovácia vo svete poistenia (Rozhovor s tímom)

Ponúkame vám rozhovor s ľuďmi, ktorí priniesli na trh nové poistenie auta. Dôvod prečo píšeme o poistení je jednoduchý – od začiatku projektu sme boli technickým garantom pre Onlia a hľadali s klientom riešenia ako inovovať poisťovací trh na Slovensku.
Čítaj viac

Daniel Grigar, Online Marketing Specialist

26. jan 2015

Davinci success story v2

Pred 5-timi rokmi som si povedal, že keď uvidím ľudí v Bratislavskom office tancovať na stole, moja práca na Slovensku bude splnená (úsmev). A ľudia na tých stoloch ešte stále netancujú (smiech).
Čítaj viac

Jozef Burgel, Java Developer

1. júl 2016

Mutation Testing 

We always try to find new ways how to make our code better. Now we learned about a technique for improvement of test quality. It's called Mutation testing. Below you can read what it is and see some examples of how to use it. Enjoy.
Čítaj viac

Lucia Harušťáková, HR Generalist

20. sep 2017

Itečkári v Davinci a ich soft skills

Môj blog je o tom, aké soft skills by mal mať človek (developer, tester, deployment špecialista, atď.) v IT firme. Keďže Davinci software je prvá IT firma, v ktorej pracujem, budem písať o nás, o ľuďoch akých hľadáme a o soft skills, ktoré by mali mať.