Autori

Arpád Csőz

Java Developer

Árpi sa v Davinci software posunul z pozície Application Specialist na Java Developer. Pracuje na projekte Skydoo. Ak ho nenájdete v práci, pravdepodobne sedí na motorke, alebo doma pred počítačom, kde hrá coop hry.

. . .

Attila Mészáros

Senior Java Developer

Attila je stálicou našej Davinci rodiny. Primárnym zameraním je Java Developer, rád sa však zaujíma o životný cyklus softvéru "od prvého testu, až k deploymentu a monitoringu". Je veľkým fanúšikom agilných metodík, "continous delivery" a takisto sa zaoberá so softvérovými architektúrami. Spomedzi Davinci kolegov precestoval pravdepodobne najväčší kus sveta vrátane exotických destinácií ako Barma, Mongolsko, či Kambodža.

. . .

Attila Miklós

Graphic Designer

Attila k nám prišiel zo zeme pixelov a vektorov, kde hrával s jednorožcami paintball. Dokáže výborne vyhláskovať písmená v slove CMYK a RGB, a v celých vetách rozpráva jazykom developerov. Robí to síce zábavným prízvukom, ale ani to ho neodradilo od skúmania digitálnych krajín. V prípade, že aktuálne neskicuje, nekreslí a nedizajnuje, nájdete ho hrať basketbal s kamošmi.  

. . .

Daniel Grigar

Online Marketing Specialist

Dano pracuje v Davinci software ako Online Marketing Specialist. Spravuje naše firemné sociálne siete a stará sa o náš blog. Popri tom strká svoje dlhé prsty aj do grafiky a videa. Vo voľnom čase sa venuje manažovaniu improvizačného divadla 3T. V minulosti dobrovoľničil v mnohých mládežníckych projektoch a je najväčším fanúšikom americkej kapely MUTEMATH.

. . .

Daniel Rajčan

Cloud Specialist

Dano pôsobí v Davinci software ako Cloud Specialist so špecializáciou pre platformy AWS a OpenStack. Na starosti tak má návrh, konfiguráciu a bezpečnosť virtuálnych prostredí vytváraných na spomenutých paltformách.  Má za sebou niekoľko kurzov a certifikácií na úrovni Cisco CCNP Routing and Switching, pričom jeho ďalšie plány sa týkajú dokončenia certifikácii pre AWS a ITIL. Vo voľnom čase sa venuje štúdiu nových technológií a hudbe ako spevák a gitarista.

. . .

Dávid Pĺž

Cloud Specialist

Dávid pred prácou v Davinci software študoval informatiku a zároveň naberal skúsenosti ako IT technik. Servisoval hardvér aj softvér všetkého druhu pre asi 120 klientov. V našom teame pôsobí v Cloud teame, kde je jeho hlavnou náplňou deployment, maintenance a support.

. . .

Eduard Fritscher

Java Developer

. . .

Erika Mesterová

Data Quality Engineer

Erika naberala skúsenosti v Davinci počas krátkodobého externého projektu, nakoniec sa k nám pripojila a pracuje na pozícii Data Quality Engineer. Ak nie je v práci, najskôr ju nájdete pri čítaní kníh, alebo na prechádzkach v prírode. 

. . .

Erika Ottová

Office Assistant

Erika je všehoschopná office asistentka, ktorá má len málokedy zlú náladu. V Davinci software sa stará o administratívu, objednávky a dochádzkový systém. Je prvým človekom, ktorého stretnete pri návšteve nášho bratislavského kanclu.

. . .

Filip Nemec

Cloud Specialist

Filip sa s PC prvýkrát stretol ako 12-ročný, no nikdy mu nenapadlo že sa tým budem živiť. V predošlom zamestnaní (nemocnica v Martine) prešiel od help-desku, servisu, sys admina až po správcu siete. Po 6 rokoch cítil potrebu zmeniť prostredie a hlavne pozrieť sa po nových technológiách - a tak prišiel k nám. Vo voľnom čase zvykne hrávať bedminton, sadnúť na bicykel, behať po horách a prípadne niečo navariť. K jeho hobby nedávno pribudlo nové, dcéra Janka.

. . .

Gabriel Szöke

IT Operations Manager

Gabo pracuje v Davinci na pozícii IT Operations Manager. Skúsenosti s riadením prevádzky a dodávkou IT služieb získal z práce vo firmách ako Hewlett-Packard Enterprise, Accenture a DELL. V Davinci je manažérom Cloud teamu a medzi jeho zodpovednosti patrí dizajn a dodržiavanie IT procesov tak, aby bolo naše Davinci konkurencieschopné. Gabo je fanúšikom andrenalínových športov, aj keď iba z pozície diváka. Vo voľnom čase prispieva k ich rozvoju ako člen organizačného tímu lyžiarskych freerideových pretekov. Mimo práce trávi čas so svojím malým synom, obaja sú maniaci do stavebníc. Po večeroch relaxuje s priateľmi pri pive, alebo doma s knihou v ruke, prípadne hrou na klavíri.

. . .

Jakub Gondár

Java Developer

Jakub už od detstva vedel, že sa chce venovať IT. Vyštudoval v Bratislave, počas školy programoval hlavne v C a C#, no neskôr sa mu najviac zapáčila Java. Pri práci využíva Spring, Hibernate, webové služby a postupne objavuje čaro Javascriptových front-end technológii. Je závislý na dobrej káve a bez nej vôbec nefunguje. Vo voľnom čase pije pivo, v lete rád cestuje a turistikuje po Slovensku. Počas dlhých zimných večerov hrá hry alebo číta knihy.

. . .

Jakub Remenec

Java Developer

Jakub pred prácou v Davinci popri škole pracoval na viacerých projektoch s využitím JavaEE a Spring/GWT. Vo voľnom čase sa venuje skúmaniu nových technológii, cyklistike, turistike a hre na gitare. V minulosti sa tiež venoval akademickej debate.

. . .

Jakub Stehlík

Cloud specialist

Jakub na pozíciu Cloud Specialist nastúpil tesne po ukončení bakalárskeho štúdia prekladateľstva a informatiky so zameraním na počítačové siete. Vo voľnom čase najradšej hrá na gitare, ničí sa v posilňovni a zdokonaľuje sa vo všetkých oblastiach života.

. . .

Jarmila Jančigová

Java Developer

Jarka pracuje v Davinci Software na pozícii Java developer. Preferuje prácu na backende a vyvíja veci test driven development spôsobom. Keď nepracuje, rada maká na Power joge, počúva hudbu a objavuje výmysly zahraničnej kuchyne.

. . .

Jozef Burgel

Java Developer

Jozef pracuje ako Java Developer v žilinskej pobočke Davinci. Jave a objektovému programovaniu sa venuje už niekoľko rokov, pričom získal znalosti z technológií ako Gwt, Hibernate, Spring, Maven či JSF. Programovanie samo o sebe je jeho najväčšou záľubou vďaka tomu, že ponúka veľký priestor kreativite riešenia problémov. Aj napriek nábehu na workoholika je stále dobre naladený. Vo voľnom čase si dobíja baterky spoločenským tancom, športom či stolovými hrami.

. . .

Jozef Čajkovič

Cloud Architect

Dodo je bývalý Java developer, ktorý si prešiel testingom a administráciou, až napokon zakotvil pri automatickom deploymente softvéru na Cloud. Popritom sa snaží koordinovať zopár ľudí, ktorí robia podobné veci ako on sám.

. . .

Jozef Paľa

Java Developer

Jozef pracuje v Davinci ako Junior Java Developer. Spolupracuje na vývoji nástroja BPE (Bussiness Process Engine), čo niekedy negatívne vplýva na jeho dlhé vlasy, ktoré musia znášať občasné šklbanie a trhanie pri siahodlhých večeroch strávených rozjímaním nad rozsiahlosťou kódu. Vo voľnom čase sa rád odreaguje pri turistike alebo hraním rôznych spoločenských či počítačových hier.

. . .

Jozef Štaffen

Java Developer

Jozefa vždy fascinovalo ako dokáže technika človeku zjednodušiť život. Toto zapálenie ho postupne priviedlo do Davinci, kde pôsobí ako Java developer a môže tak priložiť ruku k dielu. Vo voľnom čase rád spoznáva svet. Vypína a necháva sa inšpirovať návštevou nových miest sediac na vernom bicykli.

. . .

Juraj Štefanička

Java Developer

Juraj je Java Developer a v Davinci si už vyskúšal prácu na viacerých projektoch. Rád vytvára softvér v čo najlepšej kvalite, aby bol spokojný zákazník a aj všetci developeri, ktorí budú s jeho kódom pracovať po ňom. Medzi jeho záľuby patria veda, šport, cestovanie, príroda a v neposlednom rade i vašnivé štrikovanie.

. . .

Juraj Tóth

Cloud Specialist

Juraj začal v Davinci ako tester, aby nakoniec zistil, ze testovanie ho nebaví a ani nikdy baviť nebude.A keďže je od prírody lenivý človek, tak sa radšej začal hrať s bábikami (puppets). Odvtedy už nejakú dobu žije v oblakoch (Cloud Specialist). Má rád elegantné riešenia, opovrhuje europatokmi, nikdy si nenavykol na kávu v akomkoľvek stave, ale za to dobrú čokoládu nikdy neodmietne.

. . .

Juraj Záhumenský

IT Administrator

S počítačom sa Juraj stretol, keď 640KB malo údajne stačiť každému, Java bol len ostrov a Windows grafická nadstavba a odvtedy sa to s ním vezie. Väčšinu svojej profesionálnej kariéry počítače opravoval a riešil ich problémy, až napokon zakotvil u nás. Rád fotografuje, číta knihy a venuje sa turistike.

. . .

Ladislav Božek

Senior Java Developer

Laďo svoj prvý kód napísal už ako 11-ročný. Odvtedy ho programovanie neopustilo a stalo sa zároveň jeho celoživotným hobby. Súčasťou veľkej Davinci rodiny je už viac ako rok, kde pôsobí ako Senior Java Developer. Mimo práce sa venuje svojej manželke a dvom deťom. Ak mu zvýši čas, stáva sa z neho vášnivý Startup-ista a IdeaMaker. Popri všetkých povinnostiach sa snaží hrať na hudobných nástrojoch, kompozícii hudby, fotografovaniu a práci s drevom. Je veľkým fanúšikom 3D modelovania v open source nástroji Blender 3D.

. . .

Lucia Harušťáková

HR Generalist

Lucia má v Davinci software na starosti HR oblasť. Snaží sa zabezpečiť všetko pre to, aby boli naši ľudia spokojní. Ak ju počas dňa nenájdete v rozhovore s niekým z členov tímu, pravdepodobne sa venuje hiringu, developmentu, alebo administratíve.

. . .

Lýdia Hanusková

Software Architect

Lýdia pracuje v Davinci software na pozícii Software Architect. Do nášho tímu prišla z firmy Siemens PSE, kde pracovala niekoľko rokov na rovnakej pozícii ako u nás a zároveň ako technická konzultantka pre veľké telekomunikačné spoločnosti. Vo voľnom čase sa venuje fotografii, grafickému dizajnu a kresleniu.

. . .

Marek Kordík

Java Developer

Marek sa počas štúdia venoval najmä vývoju v PHP a tvorbe webstránok. Po jeho ukončení prešiel na Javu a posilnil rady developerov v Davinci software. Je veľkým fanúšikom Linuxu a open source všeobecne. Vo voľnom čase rád športuje (futbal, lyže). Nemá rád populárnu hudbu, ktorú hrajú v rádiách.

. . .

Marek Moravčík

Cloud Specialist

Marek pracuje v Davinci na pozícii Cloud Specialist. Zároveň je doktorand na Žilinskej univerzite, Katedra informačných sietí. Jeho doménou je Routing & Switching v IP sieťach a virtualizácia. Má rád slovenskú kuchyňu a zo športov šípky.

. . .

Marek Pecho

Java Developer

Marek pracuje v Davinci software na pozícii Java Developer. Vo voľnom čase sa vŕta v rôznych technológiách od webových záležitostí (JavaScript, PHP) až po 3D grafiku (Blender, WebGL). Rád vybehne do prírody alebo si rekreačne zašportovať, no nezabúda ani na poctivú porciu videohier. V dave ho nájdete jednoducho - je hlučný a takmer vždy dobre naladený. 

. . .

Marián Šamaj

Java Developer

Majo v Davinci software pracuje na pozícii Java Developer. K tejto práci sa dostal popri štúdiu na Žilinskej univerzite, odbor počítačové inžinierstvo. Od prvého kontaktu s Javou však vedel, že budú kamaráti. V minulosti sa tiež venoval vývoju jednoduchých Android aplikácií. Majov život vo veľkej miere ovplyvnilo Japonsko, ktoré je s prírodou jeho najväčšia záľuba. Prácu v IT vyvažuje množstvom záľub ako sú alternatívne médiá, bicyklovanie, filmy, fotenie, hry, hudba, knihy, ľadové medvede, technológie a varenie.

. . .

Martina Adamčeková

Marketing & Sales Manager

Maťa sa venuje marketingu viac ako 10 rokov. Manažovala projekty v oblasti IT vzdelávania, benefitov a knižného trhu. V Davinci software má na starosti Marketing a Sales. Za najdôležitejšie považuje detailné poznanie potrieb klientov. Verí v silu tímu, keďže ľudia, ktorí majú vášeň pre svoju prácu, spolu dokážu vytvárať veľké veci. Vo voľnom čase číta marketingové blogy, testuje nové appky a cestuje s priateľmi.

. . .

Martin Konštiak

Java Developer

Martin pracuje ako Java developer na projekte Bussiness Process Engine. Z IT sféry ho okrem Javy zaujímajú aj novinky v Ubuntu Linux. Vo voľnom čase sa rád hrá s RaspberryPi, PHP framework-ami (Nette a Laravel) a typografickými nástrojmi ako Latex a Lilypond. Na útek z virtuálnej reality používa hudbu a to nielen tak, že ju počúva, ale aj spieva a hrá na husle.

. . .

Martin Kubinčánek

Java Developer

Martin pracuje v Davinci na pozícii Java developera. Štúdium strávil v práci na projektoch, kde sa stretol s problematikou riešenia bezpečnosti, dochádzkových systémov, požiarnych systémov na rôznych platformách C/C++/C#/Java. Zo školy si odniesol jeden červený diplom. Po škole pracoval ako Development lead a Head of operations pre projekt automatizácie platobných operácií, ktorý stále úspešne funguje. Rád drží krok s dobou, zdieľa a príjíma nové know-how, najmä pokiaľ ide o oblasť security+database systems. Ak práve nie je na ľade, alebo zalezený na horách, určite sedí za počítačom.

. . .

Martin Mitro

Java Developer

Martin v Davinci software pracuje ako Java Developer, ale venuje sa aj databázam. Vo voľnom čase pracuje na appkách pre Android, ktoré ho, podľa jeho slov, urobia boháčom. Medzi kolegami si buduje povesť veľkého fanúšika Mira Jaroša. Jeho obľúbeným hudobným štýlom je však electro. Zo športov mu najviac imponuje reálny futbal (žiadna FIFA). Neznáša kolobežkovanie.

. . .

Martin Pivarník

Cloud specialist

Martin pracuje v Davinci ako Cloud specialist. Predtým popri štúdiu naberal skúsenosti ako systémový administrátor a VoIP špecialista. Vo voľnom čase rád behá, bicykluje, cestuje ale nepohrdne ani čítaním o psychológii, či slovenskej politike alebo podsvetí.

. . .

Matej Češko

Cloud Specialist

Matej k nám prišiel z Accenture, kde sa 6 rokov venoval primárne IT Service Desk úlohám ako analytik rôznych technických problémov, ktoré každodenne znepríjemňovali život užívateľom. Vyrastal na kapele KoRn (.. nie, nie Jirka), ktorá ho natoľko uchvátila, že sám začal hrať na basovej gitare. Okrem tvrdej muziky samozrejme vo veľkej miere obľubuje svet IT (hobby programovanie, hry, skladanie PC) a je hrdý tato svojej milovanej, takmer 4 ročnej dcérky.

. . .

Matej Líner

Cloud Specialist

Matej pracuje v našej žilinskej pobočke ako Cloud specialist. Popri zamestnaní sa rád venuje práci s drevom, okolo domu, záhradničeniu a "firesportu". Ako dobrovoľný hasič uhasí (takmer) každý požiar.

. . .

Matúš Sivák

Java Developer

Matúš patrí od marca 2013 medzi našich Java Developerov. Spolu s kolegami zo Žiliny vytvára aplikáciu, ktorá uľahčí prístup k holandskému systému registrácii úverov. Keď nie je práve v práci, snaží sa naučiť svoju andulku rozprávať. Zatiaľ bez úspechov. 

. . .

Michal Braško

Senior Java Developer

Michal je ďalším z našej armády Java Developerov. Poteší ho krásne napísaný kód ako báseň a vysoké pokrytie testami. Prišiel k nám z anglického online supermarketu Ocado (niečo ako potravinový Amazon), pre ktorý vyvíjal backend softvér na optimálne riadenie automatizovaného skladu. Mimo práce sa venuje najmä svojim dvom malým deťom, rodine a turistike.

. . .

Michal Hitka

Software Architect

Mišo je Software Architect so zameraním na webové technológie a Javu. Zaujíma sa o UI design, UX a mobilné veci. Má rád JavaScript a to, ako sa dá ohýbať, ale aj Linux a bicyklovanie.

. . .

Michal Šimún

Software Architect

Michal je náš Technical Architect a Senior JEE Developer. Bol súčasťou tímov, ktoré vyvíjali rozsiahle Enterprise aplikácie pre bankové a poisťovnícke sektory. Obľubuje agilnú metodiku vývoja aplikácii, kde na prvom mieste stojí zákazník. Vo svojej práci ho nadchýňajú nové technologické výzvy, navrhovanie riešení, ale taktiež ich realizácia. Vo svojom živote má rád predovšetkým svoju rodinu, dobré pivo a hokej.

. . .

Milan Mandák

Senior Java Developer

Milan je náš Senior Java Developer. Pred príchodom do Davinci pracoval v menšej firme na mnohých webshopoch a desktopových aplikáciách, z ktorých bola väčšina písaná v JAVE. Sám seba vníma ako obyčajného chalana, ktorého baví množstvo vecí. Vo voľnom čase ho preto nájdete hrať bedminton, behať a plávať, prípadne spievať a hrať na gitare v skúšobni s kapelou.

. . .

Miroslav Gardlo

Java Developer

Miro patrí medzi našich Java Developerov. Napriek tomu, že programovať začal až v prvom ročníku na vysokej škole, rýchlo ho zaujalo množstvo problémov, ktoré je možné riešiť vďaka informatike. Popri štúdiu sa zaujíma o možnosti aplikácie informatiky pri riešení praktických problémov a to hlavne využitím teórie grafov, rôznych algoritmov, modelovania a optimalizácie. Vo voľnom čase sa venuje hre na gitare, návšteve koncertov, futbalu, korčuľovaniu a lyžovaniu.

. . .

Ondrej Kuzmík

Java Developer

Ondro v Davinci software pracuje na pozícií Java Developer. Cez Pascal, C-cko a Ruby sa dostal k Jave, v ktorej boli najzaujímavejším projektom naháňajúce sa roboty v bludisku. Má v obľube logické problémy a algoritmy. Zúčastnil sa rôznych programátorských súťaží, ktoré sa nebál vyhrať. Okrem toho má rád fantasy a športy každého druhu.

. . .

Peter Garaj

Database Specialist

Peťo u nás pracuje ako Databázový Administrátor. S databázovými servermi začal v ESETe, kde navrhoval a udržiaval licenčný systém, neskôr po prechode do Poštovej Banky pridal do svojho portfólia systémy na správu bankových aplikácií. Okrem databází ho baví sledovať kód aplikácií a to, ako dokáže ovplyvniť servery. Keď ho nestretnete v našom kancli, pravdepodobne cestuje po svete, venuje sa vzpieraniu a bojovým umeniam, alebo relaxuje pri hraní na gitaru.

. . .

Peter Hinďoš

Database Specialist

Peťo je pôvodom vyštudovaný a zanietený matematik, ktorý sa k databázam dostal náhodou a odvtedy ho to už nepustilo. Z prvotnej pozície databázového analytika a ETL vývojára sa postupne dostal k zložitejším databázovým dizajnom, dátovým skladom a optimalizácii. Ak vo voľnom čase nebehá po horách, alebo sa nehrá na Sagana, tak behá po internete a s kamarátmi hlúši digitálnych drakov. Jeho veľkým snom je jedného dňa dokázať Riemannovu hypotézu, dostať za to milión dolárov a ísť na dôchodok.

. . .

Peter Kobes

CTO / Software Architect

Peťo je náš Chief Technology Officer. V softvérovej oblasti pracuje od čias, keď sa veľkosť programov merala na bajty. V Davinci sa stará o to, aby softvér, ktorý robíme a to, ako ho robíme, robilo šťastným nielen zákazníka, ale aj všetkých developerov. Má rád nové veci a rôzne gadgets. Cení si netradičné pohľady na (obyčajné) veci a nemá rád slová "nedá sa".

. . .

Peter Steiner

Operations Manager

Peťo pracuje v IT oblasti odkedy si pamätá. Najprv bojoval za firmu Dell na rôznych technických pozíciách a potom presedlal na softvérovú vlnu do Davinci. Tu sa venuje hlavne organizácii ako takej, jej chodu, náboru ľudí, plánovaniu a hlavne našim klientom.

. . .

Peter Veľas

Cloud Specialist

Peter pôsobí v Davinci software ako Cloud Specialist. Má rád virtualizáciu na všetky spôsoby. Pokiaľ je to možné, uprednostňuje OpenSource riešenia. Vo voľnom čase je amatérsky ocko.

. . .

Rado Grajciar

Software Quality Engineer

Rado od narodenia testuje všetko, čo mu príde pod ruku. V detstve to bola najmä trpezlivosť jeho rodičov. Testovanie mu postupne učarovalo natoľko, že si vďaka nemu mesačne zvyšuje kredit na platobnej karte. Ak v práci netestuje kódy a procesy, nájdete ho pri bicích, gitare a base. Ideálne všetko naraz. 

. . .

Samuel Hopko

Cloud Specialist

Samo pracuje v Davinci na pozícii Cloud Specialist. Na starosti má zabezpečovanie infraštruktúry pre hladký beh nami vyvíjaného softvéru v Cloud prostredí. O túto technológiu sa zaujímal už počas vysokoškolského štúdia, teoreticky aj prakticky. Vo voľnom čase si rád zahrá Bacha na gitare. 

. . .

Slavomír Bavala

Java Developer

Slavo sa k nášmu developerskému tímu pripojil už počas svojho vysokoškolského štúdia. Okrem programovania si svoj voľný čas kráti sledovaním noviniek zo sveta hardvéru a technológií s ním spojených, takisto nepohrdne online hrami. Jeho najobľúbenejším športom je basketbal, ktorému sa v detstve venoval profesionálne.

. . .

Stanislav Lauko

Software Quality Engineer

Stano pracuje v Davinci software ako Software Quality Engineer. Okrem informačných technológií je veľkým fanúšikom fotografie, turistiky a horskej cyklistiky.

. . .

Csaba Szalai

Software Quality Engineer

Csabi je náš Software Quality Engineer. Pred pôsobením v Davinci software nemal veľkú skúsenosť s IT sektorom a všetko, čo vie, sa podľa svojich slov naučil u nás. Prácu v Davinci software berie ako najlepšiu školu. Prácu testera vníma ako všemožnú snahu o zabezpečenie kvality produktu a disciplíny neopatrných vývojárov. :) Považuje sa za obrovského filmového fanúšika a takisto je veľkým nadšencom sci-fi v akejkoľvek forme.

. . .

We want you

Do you see yourself working with us? Check out our vacancies. Is your ideal vacancy not in the list? Please send an open application. We are interested in new talents, both young and experienced.

Join us